Om oss

Ninnis Kroppkaksbod 

Kroppkaksbod

Tillsammans med mamma Inger, i ungdomen kallad Ninni, öppnade Eva Petersson 1990 "Ninnis Kroppkaksbod" i Källa. Hon blev därmed den fjärde länken i en obruten familjetradition i konsten att tillverka Ölands gråa guld - kroppkakor. Grundreceptet kommer från Evas mormors mor Edla. Ninnis Kroppkaksbod sysselsätter idag 10-12 personer, och vid högsäsong tillagar vi ca 3000 kroppkakor per dag.

Vi håller öppet året runt och förser såväl ölänningar som fastlänningar med nykokta kroppkakor. Tillverkningen är traditionell och sker för hand enligt gamla öländska köksseder och bruk.

 

Kroppkakorna som vi serverar är gluten och laktosfria. Vi erbjuder även veganska kroppkakor där kroppkakorna fylls med svamp och lök. Potatisen som vi har heter Sava och den odlar vi själva på våran gård. Att kunna förädla sina egna råvaror och att det är närproducerat är ledstjärnan för oss.